Subscriu-te al nostre servei d'avisos!

Preguntes freqüents

Empreses

Qui pot donar un producte?

Qualsevol empresa, particular o entitat amb seu a Catalunya

Es pot donar qualsevol producte?

No, no es pot donar menjar, ni begudes, ni cap tipus de producte de consum alimentari. Tots els productes que gestionem són no alimentaris (mobles, electrodomèstics, llibres, informàtica, pel•lícules, material escolar, material d’oficina…)

Puc donar un producte nou?

Sí, els productes que pots donar poden ser nous, sense estrenar, o bé de segona mà, sempre i quan estiguin en bon estat.

He de pagar per gestionar la donació?

No.

Puc enviar el producte a l’entitat?

Sí, no hi ha cap inconvenient. Algunes empreses s’encarreguen del transport a través de la seva logística.

Qui s’encarrega de la recollida del producte?

L’entitat és la responsable d’efectuar la recollida el producte. En aquest sentit, han de trobar un dia i una hora amb l’empresa per poder fer aquesta recollida.

Quin és el temps de gestió?

Per poder rebre les sol•licituds de les entitats, demanem a les empreses un marge de 15 dies. No acceptarem donacions que s’hagin d’anar a recollir d’un dia per l’altre. El grau de compromís i desenvolupament de la responsabilitat social de les empreses és un aspecte que valorem.

Entitats

Qui pot rebre un producte?

Qualsevol entitat legalment constituïda, ja sigui federada o no federada.

Quin tipus de producte puc sol•licitar?

Les entitats poden sol•licitar productes i publicar les seves demandes. Els productes han de ser no alimentaris, com per exemple mobles, joguines, electrodomèstics, material d’oficina, utillatge de la llar, equips informàtics, llibres, etc.

Com puc fer la sol•licitud del producte?

Totes les sol•licituds dels productes es fan a través del web, amb un usuari creat. A la fitxa del producte desitjat, s’ha d’omplir el formulari amb les dades de contacte de l’entitat i fer el pagament de 5€ per la gestió de la donació.

Té algun cost la donació?

Únicament els 5€ de costos de gestió, més les despeses associades a la recollida i instal•lació del producte, que va a càrrec de l’entitat receptora.

Un cop he fet la sol•licitud, com sé si se m’ha adjudicat?

L’entitat rebrà un correu electrònic, no automàtic, de confirmació de la sol•licitud. Es detallaran els passos a seguir per l’assignació. A través del programa es posaran en contacte l’entitat amb l’empresa donant per tramitar la recollida del material.

Qui recull el producte?

L’entitat, com a beneficiària, es responsabilitza de la recollida del material. De vegades algunes empreses s’encarreguen del transport, en aquest cas s’hauria de pactar amb l’empresa.

I si la meva entitat no té cap mitjà de transport?

En aquest cas, es pot contractar una empresa de transport. Si l’entitat tampoc ho pot fer i per tant no pot recollir el producte, s’assignarà a una altra entitat.

Quin ús li puc donar a la donació?

Només es pot fer servir estrictament per a les activitats de l’entitat o en benefici de les seves persones usuàries. No es permet comercialitzar o redistribuir els productes gratuïtament a terceres persones sense estar vinculades als projectes de l’entitat.

És obligatori explicar l’ús final de la donació?

Sí. Un cop l’entitat rep el material i en fa ús, ha d’enviar una fotografia amb informació de l’activitat, organització o projecte al qual s’ha destinat el producte. La imatge servirà per enviar-li a l’empresa i per fer difusió de l’impacte de les donacions a través de les xarxes socials. La transparència és un element indispensable per poder adquirir donacions.

Accedeix

Login Here

Registra't

  •  

Donació de material

This page is restricted. Please Log in / Register to view this page.

Demanda de material

This page is restricted. Please Log in / Register to view this page.